Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı ile Birlikte Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Sn.İlhan KARAYILAN ve beraberindeki Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı yetkililerinden oluşan heyet 16.05.2017 Bugün Odamız konferans salonunda 6736 Sayılı Kanun hükümlerinden yararlanarak 1 ve 2 taksidi birlikte ödeyerek tekrar yapılandırma kapsamına dahil olunması konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Oda başkanı Ali ŞAHİN açılış konuşmasında İşletme Hesabı Esasına göre defter tutan mükelleflerin beyannamelerinin elektronik ortamda gönderilmesine aracılık edecek meslek odaları ve meslek birliklerinin bağlı bulundukları vergi dairelerine "İşletme Hesabı Esasına Göre Defter Tutan Mükelleflerin Beyannamelerinin Elektronik Ortamda Gönderilmesine Aracılık Yetkisi Verilmesine imkan sağlayan uygulamanın kabul edilemez olduğunu, bu durumu Sn İlhan KARAYILAN'a ilettiklerini belirtti. Meslek odalarının aracılık sözleşmesiyle beyanname göndermesinden dolayı kendilerine ulaşan bilgilerin doğruluğunu teyit edemeden sadece beyanname göndereceğini bu durumunda Meslek mensubu olmayanlar tarafında kayıt tutulmasına neden olacağını ve kaçak muhasebeye neden olacağını anlattı. Sn İlhan KARAYILAN'dan bu yanlış uygulamanın kaldırılması konusunda Meslek Orgütümüze destek olmaları hususunu oda yönetimi olarak aktardık dedi. Sn İlhan KARAYILAN'a Bu konu ve diğer mesleki sorunlarımızla ilgili bir dosya takdim edildiğini söyledi. Ayrıca meslektaşlarımızın tahsilat sorununa katkısı olması anlamında muhasebe ücretlerinin miktarı ne olursa olsun tamamının Aracı finansal kurumlar kanalıyla ödeme zorunluluğu getirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

Bilgilendirme toplantısında Ankara Vergi Dairesi Başkanı Sn.İlhan KARAYILAN 6736 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak 1 ve 2 taksidini yatıramayanların Mayıs ayının sonuna kadar taksitlerini ödemeleri halinde kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edebilecekleri bilgisini verdi. Yeni çıkacak yapılandırmadan ise 6736 sayılı Kanun çerçevesinde müracaat etmeyenler faydalanacağından dolayı Yapılandırma yapanların yapılandırmalarının bozulmaması için Mayıs ayının sonuna kadar 1 ve 2 taksitlerinin yatırılmasının önemine dikkat çekti. Toplantı soru cevap kısmıyla sona erdi.