Ruhsat Töreni

22 Nisan Cumartesi günü Anadolu Hotels Downtown Ankara’da aramıza yeni katılan 53 meslektaşlarımıza hoşgeldin diyerek ruhsatlarını verdik.

Açılış konuşmasında oda başkanımız Ali ŞAHİN Muhasebe mesleğinin 500 yıllık bir geçmişi olduğunu , Türkiye'deki ise 1990 yılında yasal yapısına kavuşmasından sonra katettiği mesafenin (istediğimiz düzeyde olmasada) da küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

Mesleğimizin kabuk değiştirdiğini kayıtsal anlamda muhasebe mesleğinin önemini yitireceği günümüzde meslek mensuplarının kendilerini sadece defter tutan bireyler olarak görmeleri düşünülemez. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte e-fatura, e-defter ve e-arşiv uygulamaları bizi defter tutma işleminin insan eli değmeden sadece teknolojiyle yapılacağı günlere doğru götürmektedir. Bu durumu avantaja çevirebilen meslek mensupları “danışman müşavirler” olarak mesleğe katkı vermeye devam edecektir. Giderek karmaşıklaşan vergi dünyasında danışman müşavirlere olan ihtiyaç artacak, sorumlu vergicilik konusu bu ortamda mali müşavirler açısında daha da önem kazanacaktır demiştir.

Günümüzde muhasebe kayıt tutma anlamında önemini yitirirken finansal raporlama önem kazanmakta , muhasebe mesleği de son yıllarda kabuk değiştirmekte, farklı uzmanlık alanlarına yönelmesi gerekmektedir. Bu uzmanlık alanlarının tanıtımını oda olarak yaptık ve eğitimlerine Bağımsız Denetimle başladık, İç Denetim İç kontrol ve Hile Denetimiyle devam edeceğiz dedi. Bu eğitimlerin süreklilik arz edeceğini ve belirli bir sayıya ulaşana kadar devam edeceğini belirtti.

Yeni belge alan ve büro açmayı düşünen meslektaşlarımız için odamızın kuluçka ofis projesini hayata geçireceğini, bunun anlaşma aşamasında olduğunu, aynı mekanda 15-20 meslektaşın hizmet alabileceği kira koşullarının uygun olduğu, kira nın dışında ekstra masraflarının ( elektrik, su ,telefon, ısınma, çay kahve) giderlerinin olmuyacağını ve iki yıl süreyle burayı kullanabileceklerini, iki yıl sonra yerlerini yeni belge alan başka meslektaşlara bırakmaları gerekeceğini anlattı.

Daha sonra belge dağıtım törenine geçilerek yeni belge alan meslektaşların belgeleri oda kurulları tarafından verildi. Belge dağıtımından sonra kokteyl ile tören sona erdi.

Ruhsat Fotoğrafları İçin Tıklayınız...