1-7 Mart Muhasebe Haftası Kutlu Olsun

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın “Muhasebeciler Haftası” nedeniyle yaptığı basın açıklaması:

Covid 19 salgını, tüm dünya ile birlikte  ülkemizi de derinden etkiliyor. Ekonomiler ciddi krizlerle sarsılırken; işletmeler, çalışanlar, eğitim ve sağlık sistemi kısaca hemen herkes zor zamanlardan geçiyor. Covid 19 salgını, üretim, dağıtım ve tüketim döngüsündeki bunalımı daha da derinleştirmiş durumda.

Yaşam koşullarının ağırlaştığı, işletmelerin ayakta kalabilmek için büyük çabalar sarf ettiği bir dönemde Türkiye ekonomisini kayıt altında tutan, ekonomik ve ticari hayatın düzenli yürümesinde büyük katkılar sağlayan bir mesleğin temsilcileri olarak 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası’nı kutluyoruz.

Türkiye ekonomisinin ve gelirlerinin , düzenlenmesinde temel dinamiklerden olan mesleğimiz, daha müreffeh, daha güçlü, eşit ve adil bir toplumun yaratılmasında her zaman önemli görevleri üstlenmiş bulunuyor.

Devlet organizasyonunun tarih sahnesine çıkmasıyla yaşıt olan kadim bir mesleği icra ederken; aynı zamanda çocuklarımızın yaşayacağı daha mutlu ve müreffeh bir ülke hayalimizi de gerçekleştirmenin sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz.

Kamu yararına hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak, bu zor dönemde ekonominin çarklarının dönmesi için gereken görevleri sürdürüyoruz.

Vergi ödeyenlerle vergi toplayan devlet arasında köprü işlevi gören muhasebecilik görevini yürütürken yaşadığımız olumsuzluklar, mesleğimizi derinden sarsıyor.     Covid 19 salgını sürecinde riskli çalışma koşullarımız nedeniyle ne yazık ki  87 meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir kez daha kaybettiğimiz meslektaşlarımızın kederli ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşulların ağırlığına rağmen görevlerimizi yerine getirirken, yaşadığımız sorunların çözümü için ilgili kurumların haklı taleplerimize cevap vermesini, mesleğimizle ilgili düzenlemelerde meslek örgütlerimizin görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını talep ediyoruz.

Alın terini koruyan, ekonomiye nefes aldıran, topluma değer katan, toplumsal sorumluluk bilinciyle görevini yerine getiren, onurlu bir mesleği sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Demokrasinin ve hukukun egemenliğinin sağlandığı, işsizliğin, yoksulluğun ve geçim sıkıntısının son bulduğu, ülke gençlerinin sorunlarının demokratik bir anlayış içerisinde çözümlere kavuşturulduğu, eşitlik ve kardeşlik içinde bir ülke özlemimizle tüm meslektaşlarımızın MUHASEBECİLER HAFTASI’nı kutluyorum.

ASMMMO Başkanı
Turgut BAHADIR