2020/3 Dönemi - 10.10.2020 Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staja Giriş Sınavına İlişkin Duyuru

news-details

2020/3 Dönemi, Staja Giriş Sınavı 10 Ekim 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılacaktır. Sınav başvurusu yapacak adayların, Kanun'un 4.maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

  Yeni koronavirüs salgını nedeniyle, sınav başvuruları 1-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak alınacaktır. İlk kez sınava başvuru yapacak adaylar, sınav başvuru koşullarını sağladıklarını belgeleyen evraklarını yaşamın normal akışına dönmesinden itibaren Merkezimizce daha sonra belirlenecek tarihler arasında bağlı oldukları Odalara sunacaklardır. Bu konu ile ilgili olarak adaylardan başvuru sırasında taahhütname istenecektir.

  Sınav ücreti, aşağıda belirtilen banka şubelerinden veya başvuru sırasında sanal pos ile internet üzerinden ödenecektir. Banka hesaplarına havale veya EFT kabul edilmemektedir.

 İlk kez sınava katılmak isteyen adayların başvuruları ön başvuru yöntemi ile alınacaktır. Başvuru dosyasında bulunması gereken aşağıda belirtilen evraklardan bir kısmı başvuru sırasında adaylar tarafından TEOS'a yüklenecek, bir kısmı ise sistem tarafından oluşturulacaktır.

 

  • E-devlet kapısı üzerinden alınmış nüfus kayıt örneği, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, e-devlet kapısı üzerinden alınmış mezun belgesi adaylar tarafından TEOS'a yüklenecektir.

 

  • Adli Sicil Belgesi (Bu belge TEOS üzerinden sadece adaylar tarafından sorgulanabilir.) Staja Giriş Sınavı Başvuru Belgesi, Staj Başvuru Formu ve Taahhütname ise TEOS tarafından oluşturulacaktır. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra bu evraklar ilgili Oda / TESMER Şubesine teslim edilecektir.

 

Sınav süresi devam eden (Tekrar başvuru) adayların ise online başvuru yapmaları yeterlidir.

Oda / TESMER Şubesi tarafından yapılacak inceleme sonucunda sınava girme koşullarını sağlayan adayların başvuruları onaylanacaktır. İlk başvurular için başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar hakkında detaylı bilgi ekte sunulmuştur.


İlk başvurular için başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru ve Banka Bİlgileri için tıklayınız.

Sosyal Medyada Paylaş