Başkanın 31. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Değerli Meslektaşlarım, Meslektaş Adaylarım,

Meslek Yasamız 01 Haziran 1989 tarihinde kabul edilerek, 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe girmiş ve 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre Geçici Kurul oluşturuldu.. Kurul kararları gereğince 13 Ocak 1990 günü yapılan Genel Kurulda Ankara Odası Kurucu Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı.
13 Ocak 1990 günü Odamız açısından tarihi bir gündür. Türkiye'de ilk kurulan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası unvanını, Odamız aldı.

Odamızın Kurucu Üyeleri Turan Veldet Velidedeoğlu, Ali Rıza Yurtsever, Mehmet Çelik, Ali Rıza Kaybaki ve Orhan Karahasanoğlu’na emekleri ve katkıları için birkez daha teşekkür ediyorum. Turan Veldet Velidedeoğlu ve Mehmet Çelik maalesef ki aramızda değil onları saygı ve rahmetle anıyorum.

Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız  bu yıl 31. Yıl Dönümünü kutlayacağımız ancak Pandemi süreci nedeni ile birlikte olamayacağımız Kuruluş Yıl dönümümüzde, Odamızın Kuruluşundan bugüne kadar Odamız Kurullarında yer alan ve Mesleğimize katkı sağlayan tüm Kurul Üyelerine ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

COVID-19 Dünyamızı ve Ülkemizi derinden etkilemiş etkilemeye de devam etmektedir. Bu süreçte hayatını kaybeden meslektaşlarımız oldu. Onları da buradan rahmetle ve saygıyla anıyorum.  Sağlıklı ve güzel günlerde, büyük bir coşkuyla her geçen gün daha fazla büyüyen mesleki camiamızla birlikte olacağımız günlerin özlemi ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.