Dönemsonu işlemleri ve 6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Konulu Bilgilendirme Semineri Yapıldı.

Seminer Kayseri’de ve İstanbul’da ki bombalı terör saldırısında ve bundan önceki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Seminer Açılışında bir konuşma yapan Oda Başkanı Ali Şahin, Kayseri’de yapılan Bombalı terör saldırısını lanetleyerek kimden ve nereden gelirse gelsin nefretle ve şiddetle kınadıklarını söyledi. Bşk.Ali Şahin biz şunu da biliyoruz ki nasıl ki angaryalar kahrolsun demekle angaryalar kahrolmuyorsa ve bunların ortadan kalkması için mücadele etmek gerekiyorsa, Teröründe ortadan kalkması için sorumluluk sahiplerinin ve ülkeyi yönetenlerin gereken önlemleri almasıyla çözülebileceğini belirtti.Nasıl ki Fransa da terör eylemi olduğunda gerekli önlemleri almayan ve saldırının yaşanmasına neden olan bu güvenlik zafiyeti nedeniyle Fransa hükümetini sert bir dille eleştirenler sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu? bütün sebeplerini araştırmak, bulmak, ortaya çıkarmak Fransa yönetiminin görevidir diyenlerden aynı duyarlılığı bekliyoruz dedi.

Bşk Ali Şahin BaBs formlarının ikinci sınıf işletmeler, Serbest Meslek Erbapları ile Zirai Kazanç mükelleflerine getirilmek istenen düzenlemenin bu mükelleflerin , işletme ve serbest Meslek erbabı sayısıyla bunların toplam gelir ve giderlerini aylık bazda çıkarttığımızda ortalama aylık giderlerinin 8.000,00 TL civarında gelirlerinin de 12.00,00 TL civarında olduğunu meslektaşlara yeni iş yükü getireceği amacına hizmet edemeyeceğini bu yüzden taslağın uygulamaya konmaması gerektiği görüşünü Türmob’a ilettiklerini ve odaların büyük bir kısmının da bu görüşte olduğunu belirtti.

Başkan Ticaret sicilinde yaşanan sorunların çözümü için Ticaret Odasıyla irtibata geçildiğini iki kurumun birer komisyon kurarak bu sorunlarının çözümüne birlikte çalışarak çözme konusunda mutabakata varıldığını, bunun için odamızın Web sayfasında Ticaret Sicilinde yaşadığınız sorunlar ve çözüm önerilerini iletebileceğiniz bir sayfa açıldığını bu anlamda meslektaşlardan katkı beklediklerini iletti. Ticaret Odasında bulunan odamıza tahsis edilmiş bölümün çok küçük olması ve fiziki koşullarının olumsuzluğundan dolayı yeni bir alanın tahsisini talep ettiklerini Ticaret Odasının da bu talebe çok sıcak baktığını daha geniş bir alanın Odamıza tahsisi konusunda karşılıklı mutabakata vardıklarını belirtti.

Başkan seminere katılanlara Oda yönetim kurulları adına teşekkür ederek seminerin verimli geçmesi temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.