ELEKTRONİK DEFTER VE BELGE UYGULAMARDA SON GELİŞMELER SEMİNERİ YAPILDI

BAŞKAN'DAN ÜRETİM VURGUSU

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Kocatepe Kültür Merkezi'nde Elektronik Defter ve Belge Uygulamalarda Son Gelişmeler konulu seminer düzenlendi.

Oda Başkanı Ali Şahin, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminere TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Sakıp Şeker de katılırken; Gelir İdare Başkanlığı Grup Başkanları Abdullah Kiraz, Abdullah Karaboyacı ve Gelir idaresi Daire Başkanı Faruk Gözübüyük tarafından verilen seminere meslektaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Oda Başkanı Ali Şahin Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazın nedenlerine değinerek şunları söyledi: “Yıllardır söylediğim bir şey var. Dolaylı vergiler hem adaletsiz hem de bizi dışa borçlandıran ve harcamaya teşvik eden bir uygulama. Bugün yaşadığımız döviz sıkıntısının temelinde de o dışarıdan aldığımız borçları üretime değil de beton ekonomisine gömmek var. Aynı zamanda vatandaşı kredilerle tüketime yönlendirmek ekonomimize olumlu yansımadı.”

ÇAĞA AYAK UYDURABİLEN KAZANIR
Her meslekte olduğu gibi kendi mesleklerinde de değişimin ve gelişimin olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Şahin, "Bizler hizmet için varız. Meslektaşlarımızı sadece değişen kanunlar, yönetmelikler ile ilgili uyarmakla kalamayız aynı zamanda yeni teknoloji ve uygulamalar konusunda da meslektaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek zorundayız. İşte tüm çabamız bu. Benim meslektaşlarım yeni uygulamalardan habersiz olamaz. Ben buna müsaade edemem. Bu eğitimler bu seminerler bunun için. Bir meslektaşımın dahi bu gelişmelerden habersiz olmasını istemem." dedi.