İŞ MAHKEMELERİ ve YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA İŞ YERİ UYGULAMALARI SEMİNERİ YAPILDI

SEMİNERLER DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR

Ankara Serbest Muhasebeci ve Malı Müşavirler Odası (ASMMMO) tarafından İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonunda “İş Mahkemeleri ve Yargıtay Kararları ışığında İşyeri Kayıt ve Belgelerinin incelenmesi İşyeri Uygulamaları” konulu Seminer düzenlendi.

EKONOMİ ENDİŞE VERİYOR

Ekonominin iyi gitmediğini vurgulayan Oda Başkanı Ali Şahin şunları söyledi: Ülkemiz ekonomik anlamda olağanüstü bir süreçten geçerken biz ülkeyi yönetenlerden çözüm odaklı adımlar bekliyoruz. Ama ne yazık ki ülkeyi yönetenlerin ekonomik krizi kabul etmeyip direnen bir tavır sergilemeleri, onun dışında açıkladıkları ekonomik reform paketlerindeki çok kısa süreli çözümlerle bu süreci geçiştirmeleri ülkemizi ve mesleğimizi çok olumsuz etkiliyor.

MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ AZALTILDI

Mevcut vergi sisteminde camia olarak zarar gördüklerini vurgulayan Oda Başkanı Ali Şahin, "Benim üç yıldır söylediğim söylemlerinde de olsa bir şey var. O da dolaylı vergilerin azaltılması. Ülkemizde dolaylı vergilerin oranı %75'lere geldi. 80'li yıllarda %30 dolaylı vergi %70 dolaysız vergi oranı vardı. Şimdi ise tam tersi söz konusu. Bunun açıklaması şudur. Vergi yükünün %70'i vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Biz ekonominin kaydını tutan bir camia olarak vergi gelirlerini biz tutuyorduk. Şimdi bu oran %30'a düştü. Bu durum hem mesleğimizin hem VDK'nın hem de Gelir İdaresinin önem kaybetmesine yol açıyor.