MESLEK MENSUPLARI İFTARDA BULUŞTU

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO),  iftar yemeği etkinliği meslek mensuplarını bir araya getirdi. TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, Ankara YMM Oda Başkanı Nurettin Çekici, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ankara Şube Başkanı Yücel Ulusoylu’nun  yanı ASMMMO  Oda Kurulları, TÜRMOB Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda  meslek mensubu ve ve aileleri katıldı.
Gölbaşı Akalın Tesislerinde yapılan iftar yemeğinin ardından Oda Sekreteri Naci Alkan sunuş konuşması yaptı. Alkan, iftar vesilesiyle bir arada olmaktan  duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alkan, geceye katılan meslek mensuplarına ve ailelerine teşekkür etti.

Oda Başkanı Ali Şahin ise konuşmasına  Mevlana, Hacı Bektaş ve Yunus Emre’den sözlerle birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Şahin,  kimseyi ötekileştirmeden, her türlü  inanç ve düşünceye saygı duyduklarının altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi, “Gösterdiğiniz özverilerle bu uzak mekanda bizlere katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, oda yönetimi olarak bizler de sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor, ASMMMO olarak düzenlemiş olduğumuz  İftar yemeğimize hoş geldiniz diyorum.
Odamızın siz üyelerin ödemiş olduğu aidatların dışında bir geliri bulunmamaktadır. Meslektaşlarımızın odaya olan aidat borcu on bir milyon liradır. Bu durum, meslektaşlarımızın çok önemli bir bölümünün maddi sıkıntılar içinde olduğunu göstermektedir. Bu durum, oda yönetimi olarak bizlerin yapacağı her kuruşluk harcamada son derece titiz olmayı zorunlu kılmaktadır. Oda adına yapacağımız harcamalar, kapsayıcı nitelikte ve mesleğimiz adına anlamlı alanlara olmalıdır.Her türlü inanç ve düşüncedeki meslektaşlarımız bizler için aynı değerde ve önemdedir. Bu anlamda, insanlarımızın inançları temelinde bazı kutsal gün ve etkinliklerle, oda kaynaklarını kullanarak kendimize siyasi rant elde etme endişesinde olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici anlayış ve uygulamalar içinde olmayacağız. Ülke genelinde de, bu tür anlayış ve uygulamaları eleştirmekten, bunlara karşı tavır almaktan da asla vazgeçmeyeceğiz.
Fark görmek isteyenler, bizim farkımızı işte bu şekilde göreceklerdir.”

“Gene gel, gene.
Ne olursan ol, ister kafir ol,
İster ateşe tap, ister puta,
İster yüz kere tövbe etmiş ol,
ister yüz kere bozmuş ol tövbeni...
Umutsuzluk kapısı değil bu kapı,
Nasılsan,
Öyle gel...”

diyen Mevlana ile

“Gelin tanış olalım,
İşi kolay tutalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz”

diyen Yunus Emre ve

Hararet nardadir saçda degildir
Keramet sendedir taçda degildir
Her ne ararsan kendinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hac'da degildir.” diyen Hacı Bektaş'ı Veli’nin sözlerinden yola çıkarak bu mesleğin temsilcileri, ülkenin sorumluluk sahibi aydınları olarak, düşmanlıklara, savaşlara, ötekileştirmelere inat;yüz yıllar öncesinden Yunus’un, Mevlana’nın Hacı Bektaş'ı Veli'nin yolladığı, fakat neredeyse kaybettiğimiz sevgiyi ve hoş görüyü bu gece hep birlikte yeniden yaşayabilirsek; bu en büyük kazancımız olacaktır” diyen Başkan Ali Şahin,konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “ İnsanlara iyilik öngören bu kutsal günlerin, ülkemize ve bölgemize barış ve kardeşlik içinde mutlulukla yaşayacakları bir hayat getirmesi dileğiyle, yaklaşmakta olan bayramınızı kutluyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Geceye katılan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı da konuşmasında terör olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sanlı, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. TÜRMOB olarak meslek mensuplarının sorunlarını çözmek için gayret sarf ettiklerinin altını çizen Sanlı, “Meslek mensuplarımızın yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bu yükü azaltmak için gerekli çabayı gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz iftar programına sayın Maliye Bakanımız katıldı. Kendisine bazı konulardaki taleplerimizi ilettik. Her vesileyle sizlerin yaşadığı zorlukları anlatmaya gayret ediyoruz” dedi.