Açılış konuşmasında Oda başkanımız Ali ŞAHİN aramıza yeni katılan genç meslektaşlara Ülkenin en önemli meslek gruplarından birinin içerisine geldiniz. Ekonominin kaydını tutan , kayıt altına alıcıları, raporlayıcıları ve bu bilgiler sayesinde ekonomik nabzın seyrini izleyen seçkin bir meslek grubunun üyeleri olarak aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldin diyoruz. Her meslek grubunun olduğu gibi bizim meslek grubumuzun da sorunları var. Bu meslek örgütü kendini yeniden üretip, tazeleyerek bu sorunları aşabilecek bir güce de sahip. Çok zorlu bir süreçten geçerek ruhsat almaya hak kazandınız. Türkiye’nin en uzun sürede ulaşılan akademik mesleği konumundayız. Staj başlatma sınavı ile başlayıp 3 yıllık bir stajın sonunda staj bitirme sınavlarıyla tamamlanan bu süreçten geçerek buralara gelmek gerçekten takdire şayan bir durum. Bu süreyi, sabrı, gösterdiklerinden dolayı yeni meslek mensubu arkadaşlarımı kutluyorum.
Mesleğimizin kabuk değiştirdiğini kayıtsal anlamda muhasebe mesleğinin önemini yitireceği günümüzde meslek mensuplarının kendilerini sadece defter tutan bireyler olarak görmeleri düşünülemez. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte e-fatura, e-defter ve e-arşiv uygulamaları bizi defter tutma işleminin insan eli değmeden sadece teknolojiyle yapılacağı günlere doğru götürmektedir. Bu durumu avantaja çevirebilen meslek mensupları “danışman müşavirler” olarak mesleğe katkı vermeye devam edecektir. Giderek karmaşıklaşan vergi dünyasında danışman müşavirlere olan ihtiyaç artacak, sorumlu vergicilik konusu bu ortamda mali müşavirler açısında daha da önem kazanacaktır demiştir.
Mesleğimizin geleceği Müşavirlik Danışmanlık ve Bağımsız Denetimdir. Öncelikle Denetim ayrı bir meslek değil muhasebe mesleğinin uzmanlık alanıdır. Mesleğimizin diğer uzmanlık alanları olan İç Denetim İç Kontrol ve Hile Denetimi alanlarında odamızda eğitimlere başladık bu eğitimler süreklilik arzedecek. Diğer uzmanlık alanları eğitimlerine de en kısa sürede başlanacaktır dedi.
Ülkemizin kaydını tutan ve raporlayan bir meslek camiası olarak ülke ekonomisi hakkında da söyleyeceklerimizin olması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizin dış borcunun özellikle garantilerden dolayı 420 Milyar Dolarlara geldiği bu dönemde çok zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Dolaylı vergilerin oranı toplama kolaylığından dolayı % 65 lere geldiği, ve az kazanandan göreceli olarak çok alındığı için vergi adaletini bozan bir yapısı bulunmaktadır. Dolaylı vergilerin ağırlıkta olduğu bir ekonomide gelir dağılımında eşitlik sağlamakta zorlaşmaktadır.Bu nedenle dolaysız vergilerin oranlarının artırılması ve dolaylı vergilerin oranının azaltılması gerekmektedir. Ayrıca Vergi kaydı dışında kalmış kazançların sisteme alınması gerekmektedir.
Başkanın konuşmasından sonra ruhsat almaya hak kazanmış meslektaşların belgeleri kendilerine Kurul üyeleri tarafından takdim edildi.
Ruhsat Fotoğrafları İçin Tıklayınız...