SGK Borç Yapılandırmasında İlk Taksit Ödemesini Gerçekleştiremeyenler İçin Talepte Bulunma ve Peşin Ödeme İçin Son Gün

7326 sayılı Kanun uyarınca alacakların yapılandırılmasına ilişkin 2021/ 20 sayılı SGK Genelgesinin

“5. YAPILANDIRMA USUL VE ESASLARI” başlıklı bölümünde;

b.2) Borcun belirtilen taksit süresinden önce ödenmesi

……….

“Taksitle ödeme seçeneğini seçmesine rağmen ilk taksit ödemesini gerçekleştiremeyenlerce talepte bulunulması halinde borcun tamamının geç ödeme zammıyla birlikte peşin olarak 30/11/2021 tarihine kadar (Cumhurbaşkanınca ödeme sürenin uzatılması halinde 31/12/2021 tarihine kadar) ödenmesi mümkün bulunmaktadır.”
          açıklaması yer almaktadır.

Bu doğrultuda;

7326 sayılı Kanun uyarınca SGK’na olan borçların yapılandırılmasında, taksitli ödeme seçeneğini tercih etmiş olmasına rağmen ilk taksit ödemesini gerçekleştiremeyenlerce  talepte bulunulması ve  borcun tamamının geç ödeme zammıyla birlikte peşin olarak 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde yapılandırma geçerli sayılacak,  aksi takdirde yapılandırma bozulmuş olacaktır.