Yeni Düzenlemeler Işığında TİCARET SİCİL, MERSİS, ODA SİCİL, Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Uygulama Birliğinin Sağlanması Çalıştayı Yapıldı

Ankara Ticaret Odası evsahipliğinde Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası işbirliği ile "Yeni Düzenlemeler Işığında Ticaret Sicil, Mersis, Oda Sicil Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Uygulama Birliği'nin Sağlanması" çalıştayı, 25 Şubat 2017 tarihinde Anadolu Hotels Down Town'da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hakan TARHAN, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Sayın Adem BAŞAR, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Nurettin ÇEKİCİ ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Ali ŞAHİN yaptı. Başkan Ali ŞAHİN yıllardır meslek camiamızın paydaşlarıyla işbirliği içinde olunduğu takdirde sorunların çözülebileceğini bu durumdan paydaşlarımızında meslek camiamızın da yarar sağlıyacağını belirtti. Bu anlamda çalıştayın Ticaret Sicilinde yaşanan sorunların çözümü açısından konunun muhatabı paydaşlarla yapılmasının önemini vurguladı. Başkan 3736 sayılı kanunun uygulaması sırasında karşılaşılan sorunların çözümü için Gelir İdaresi Başkanlığı, Ankara Mali Müşavirler Odası ve Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası işbirliği ile yapılan ortak Seminerin kurumlar arası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir dedi.

Kurum temsilcilerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Mustafa Umut ÖZGÜL, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Sn. Sakıp ŞEKER, Ankara Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ziya ÖZMEN, Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Sayın Hüseyin ÖZER ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası adına Sayın SMMM Mukaddes YALÇIN, sunumlarını yaptılar.

Yoğun katılım ile geçen çalıştay, soru-cevap bölümünün ardından, plaket töreni ile sona erdi.